Novosti

Pogledajte iskustvo kandidatkinje zadovoljne s poslom u Nizozemskoj!

Bok svima, 

Moje ime je Ivana te ovim putem pišem iskustvo zapošljavanja preko agencije Option A. Tražila sam sezonski posao te sam pronašla oglas konobarice u restoranu. Vidjela sam propozicije prijave te poslala životopis na engleskom jeziku. 

Agentica koja mi se javila mailom i telefonom je bila jako ljubazna te me u sve detalje daljnje prijave uputila. Preko nje sam bila preusmjerena na drugu agenciju u Nizozemskoj koja me intervjuirala i poslala mi ponudu njihovog klijenta. Nizozemska agentica me vodila i pomagala u svim koracima prijave za dokumente i privremen boravak.

Posao konobara u resortu je zaista odličan. Radite do 8 do 9 sati dnevno s pauzom od pola sata. Kada dolazite na posao svaka minuta na poslu vam se računa i plaća. Ako slučajno treba 15 minuta duže raditi i to vam je plaćeno. Smješaj i osiguranje vam se odbija od plaće i ništa ne morate plaćati dodatno. Smještaj je u kompleksu resorta i dijelite sa drugim radnicima, ali imate svoju sobu. Jedini minus je što vrata sobe nemaju ključ, ali ionako idete tu raditi pa nemate šta nositi skupocjeno. Zaključate stvari u kofer i spremite. Dobijete karticu za bazen pa se možete kupati besplatno i dobiti popuste za kojekakve atrakcije u mjestu. 

Plaća je 12,8 € po satu. Imate obrok koji možete birati s menija restorana i svi su obroci 3,5€ za zaposlenike. To je ništa s obzirom da još u to dolaze i napojnice koje se dijele pošteno. Tko je taj dan radio u smjeni dobiva napojnicu u metalnu kasu sa odjeljcima za svakoga, a kasa se otvara na kraju mjeseca. Plaća se tjedno isplaćuje.

Poslodavac daje radnu košulju i pregaču za rad. Trebalo je ponijeti samo crne hlače i patike.

Gosti su dobri, uglavnom obitelji s djecom.

Sve u svemu, jako zanimljivo mjesto rada za rad na sezoni. Radim ovdje skoro dva tjedna i stvarno nema nikakvih problema. 

Pričam na njemačkom i na engleskom jer dolaze gosti nizozemci.

Vrlo je važno da ste otvoreni za učenje, vedri i veseli te će vas na poslu cijeniti. Posao nije težak i u smjeni ima od 5 do 7 konobara tako da svatko ima svoj dio zadatka. Jako su svi dobro organizirani i ako se držite rasporeda svi će vas cijeniti. 

Kao sezonski posao je super, ali i za dulje staze jer pet dana radite, a dva odmarate. 

Njima je bitno da ste zadovoljni kao radnik i da zaista želite raditi i da ne zavlačite kolege ako nešto trebate obaviti.